Wijngilde

De Sleedoorn

2017-09-23 Vóór de herfst, eerst nog een nazomerfeest.

10524598 illustratie van de herfst boom met pompoen voor thanksgivingHet was dan ook een echte prachtige nazomeravond.
Zachte temperatuur, het warmtegevoel van de dag, schakelde zachtjes over tot een aangename avond. Ideaal om nog eens te genieten van een nazomerfeest. Bijna het volledige aantal leden was aanwezig, een hele opsteker voor de inrichters.
Op het menu stond een kaas- of een vleesschotel. Het was een beetje bang afwachten, wegens omstandigheden hadden we een andere traiteur moeten kiezen. Onze afwachtende houding was echter ongegrond, onze keuze was uitstekend meegevallen. En geef nu toe: wat staat er chiquer dan een mooi gepresenteerde kaastafel? De kaas- en vleesbuffetten waren tip top verzorgd. Men kon het vergelijken met het spreekwoord 'Verandering van spijs doet eten.' En goed gegeten, dat werd er wel gedaan hoor.
Natuurlijk, in het heetst van de strijd, de bediening van de buffetten en wijnen, kaarsjes aansteken, enzovoort... waren we vergeten om foto's te maken van de mooie buffetten. Jammer voor het foto archief van de gilde. Maar de aanwezigen blijven de beelden wel onthouden, ze waren vol lof. Het bestuur kreeg dan ook de nodige complimentjes.
Onder het gezellig samenzijn, speelde Luk Bekaert een mooie melodie op zijn doedelzak. Wel done…!!! Het vergt een hele voorbereiding, zo een feestavond inrichten.
Maar als de avond gedaan is, moet er ook opgeruimd worden. Dit ging van een leien dakje, dankzij de leden die een handje toestaken, waarvoor dank.
De volgende contactavond zal een wijnproeverij zijn. Geen wedstrijd, gewoon proeven en oordelen over de zelfgemaakte wijnen van de leden. Uw bevindingen kenbaar maken over de wijnen. Zijn ze goed, mooie van kleur en vooral goede smaak en afdronk. Zo kan men nog altijd wat bij- of afleren. We zijn eens benieuwd!

 20170923 nazomer 1  20170923 nazomer 2  20170923 nazomer 3
20170923 nazomer 4 20170923 nazomer 5 20170923 nazomer 6

Gebruikersmenu

Login